четвер, 26 березня 2020 р.

Навчальний рік до 1 липня, скасують ДПА, ЗНО переносять – роз’яснення МОН

У Міністерстві освіти і науки розповіли про зміни через продовження карантину.
Про це повідомила виконувачка обов’язки міністерки освіти і науки Любомира Мандзій під час fb-трансляції на сторінці МОН.
Навчальний рік продовжать до 1 липня. Проте це не стосується випускників шкіл – для них навчальний рік закінчить тоді, коли вони отримають документ про освіту. Це залежить від дати проведення ЗНО.
Також вона розповіла щодо змін дат проведення ЗНО:
  • якщо навчання відновиться у травні – пробне ЗНО проведуть у травні, основну сесію – у 20-х числах червня;
  • якщо ж учні вийдуть на навчання пізніше – ЗНО готові провести у липні чи серпні, залежно від часу закінчення карантину.
“Повідомляю, що державна підсумкова атестація для учнів 4 та 9 класі буде скасована”, – додала Мандзій.
Зміститься в часі вступна кампанія до вишів – МОН визначить нові дати залежно від епідеміологічної ситуації.
Якщо карантин буде продовжено, то, безперечно, четвертого етапу всеукраїнських учнівських олімпіад проведено не буде, – зазначила очільниця міністерства.
До того ж, органи місцевого самоврядування можуть змінити терміни подачі документів на зарахування до перших класів.
Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 24 березня. У МОН дали розширені пояснення щодо роботи шкіл під час карантину, зокрема як вчителям заповнювати класні журнали під час дистанційного навчання.
Раніше МОН спільно з МОЗ дали роз’яснення батькам, що таке коронавірус COVID-19, як зменшити шанси інфікування для дітей.
Телеканал “Рада” та Міністерство освіти і науки запускають щоденну трансляцію безкоштовних відеоуроків та онлайн-курсів.
Заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій зазначила, що освітні керівники мають видати наказ про роботу школи під час карантину, а вчителі в цей час не мусять бути присутні у школі.

Немає коментарів:

Дописати коментар